עובדיה חממה מארח את יהושוע לימוני: אני מאמין

מתוך הפרויקט המרגש שבדרך מבית היוצר של עובדיה חממה: "והיה לארז אדיר" לפניכם שיר שני מהאלבום ברוח ימי החנוכה.

לקראת יום הזיכרון השלישי של סג"מ ארז אורבך הי"ד, שנרצח בגיל 20 בפיגוע בארמון הנציב (י' בטבת תשע"ז, 8.1.2017). עובדיה חממה, מקדיש ליצירתו של ארז אלבוים אלבום שלם שמנציח את שיריו. "אני מאמין" הוא סינגל שני מתוך הפרויקט המוסיקלי החדש מבית היוצר של עובדיה חממה.

לאחר הרצח נחשף עובדיה חממה לשירים מעוררי ההשראה שכתב ארז. המפגש עם היצירה של ארז ע"ה הדהים אותו "אלו שירים פשוטים, קצרים וחדים כשל נער בן עשרים אבל עם חכמה של אדם בן שמונים". חממה סיפר אח"כ, כי השירים הוציאו ממנו לחנים שחלקם מאד צעירים ברוחם, שהחזירו אותו אחורה במנהרת הזמן, ברוח השירים הראשונים שהלחין כשהיה בגילו של ארז, וחלקם ברוח הניגונים כפי שאני תופס אותם היום.

האלבום המיוחד חושף את הלכי הנפש של נער מתבגר, תלמיד ישיבה וחייל מסור. התובנות של ארז, עתירות בשנינות, בהומור ובשילוב של עומק ותמימות אמונית שובי לב:
"אני מאמין באור, גם כשאני חשוך
אני מאמין באהבה, גם כשאני כואב
אני מאמין בנצח, גם כשאני גווע
אני מאמין באלוקים, גם כשהוא שותק"

את השירים באלבום ישיר חממה יחד עם בני משפחת אורבך ועם כמה מחבריו למסלול של ארז (אורי ארנד וברק וולווביק) ויחד עם חבריו לדרך של עובדיה וביניהם: ארז לב ארי, אילן דמרי, גיל עקיביוב, יוסי פרץ ויהושע לימוני (שמצטרף לשיר זה).

האלבום המלא צפוי לצאת בע"ה בחודש הבא, לקראת יום השנה השלישי לפיגוע.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

אפיקו-מן בסינגל חדש: "עשר מכות"

השיר החדש והקליט ממחיש איך היהודים תמיד מנצחים בסוף – פעם אחר פעם – דרך הכוח של עשר המכות. אפיקו-מן מזכיר לנו שהשם היה איתנו לאורך כל הדרך.

להאזנה ←
שירים חסידיים

שירת ההמונים של שימי יונייב: מחרוזת גאולה

לכבוד חג הפסח התכנסו ילדי ת"ת 'חניכי הישיבות – שיח יעקב' באור יהודה יחד עם המוזיקאי שימי יונייב למחרוזת מיוחדת של שירי גאולה בקונספט 'שירת המונים'.

להאזנה ←