הרב בן ציון קלצקו כתב והלחין, פיני שכטר שר

הרב קלצקו לקח קבוצה של סטודנטים למחנה ההשמדה אושוויץ בכדי לזכור וללמוד מטרגדיית השואה. בצאתם מהמחנה, הרב קלצקו פגש את הישיבה של הרב ברוך צ'ייט. אחד המורים, שזיהה את הרב קלצקו, ביקש ממנו לומר כמה מילים לבחורים. במקום מילים של השראה, הרב קלצקו בחר ללמד את הישיבה את הלחן החדש שלו. הבחורים קלטו את הלחן מיד ובתוך רגעים כל הישיבה עמדו במעגל, יד ביד, שרים את השיר הזה, "אבי".

אנו רואים זוועות ואומרים, " למה נטשת אותי?" ובכל זאת, במחשבה שנייה אנו אומרים לעצמנו "למה אנו נטשנו אותך, היוצר שלנו ואבינו." אנו עונים לעצמנו, שנשוב אליך אבינו, מתעקשים להצהיר שאתה הוא היוצר שלנו ה- אבי אבי אבי שלנו. השיר מסתיים עם ההכרה שהאהבה של ה' אלינו היא אינסופית ואנו כואבים לאהבה הזאת עכשיו ולתמיד

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

הזמר משה טישלר בסינגל חדש: "נס"

עם פתיחת חודש ניסן, חודש הניסים, הזמר והיוצר משה טישלר, מציג הסינגל החדש שלו, המתאר את הניסים שאנו מודים עליהם להשם על בסיס יומיומי.

להאזנה ←
שירים חסידיים

נתי לוין משיק סינגל חדש – "מעבר לפינה"

הזמר נתי לוין משחרר את הסינגל החדש "מעבר לפינה", שיר פופ מלא בתקווה ואמונה. השיר עוסק בתקופות קשות בחיים, שאלות ותהיות, אך גם בתקווה הגדולה לעתיד טוב יותר.

להאזנה ←